Reiseliv og turisme
Næringsutvikling / Reiseliv og turisme
Reiseliv blir en stadig viktigere næring i distriktene. Bygdeforskning undersøker bl.a. hvordan aktører driver naturbaserte reiselivsbedrifter og utvikler nettverk og produkter. Et annet viktig tema er hvordan reiselivet kan holdes bærekraftig etter hvert som aktiviteten øker. Vi har forsket på naturbasert gårdsturisme og hvordan gårdens ressurser brukes til å skape en alternativ inntektskilde. En sentral del har vært å undersøke hvilke muligheter og utfordringer både næringa og vertskapet møter.
Siste om Reiseliv og turisme
Bioøkonomi
Faglig snakka: Eksport av et godt prinsipp?
05.06.24
Bygdeutvikling
Feriefolk i fjøset?
13.07.22
Reiseliv og turisme
Små bedrifter i naturbasert reiseliv sto imot Covid-19
28.06.22
Reiseliv og turisme
Refleksjoner om ressurser i naturbasert turisme
21.06.22
Klima- og ressursforvaltning
N-2/22 Refleksjoner om ressurser «in the making» i naturbasert turisme
17.06.22
Bioøkonomi
R-4/22 Covid-19: Erfaringer og konsekvenser for små naturbaserte reiselivsbedrifter
05.05.22
Lokalsamfunn
N-1/22 Nature-based tourism and community resilience: Framework and application with a firm perspective
21.01.22
Reiseliv og turisme
Korona kan få naturbasert turisme til å blomstre
31.05.21
Reiseliv og turisme
Små bedrifter tar størst risiko
14.11.19
Innovasjon
R-7/19 Aktører i den naturbaserte turismen – motiver, nettverk og innovasjon
26.08.19
Areal
R-8/18 «Friluftsliv? Da tenker jeg på snøskuter, det er det første som slår meg» – En studie av debatten om snøskuterkjøring i utmark, med utgangspunkt i Tydal kommune
15.11.18
Reiseliv og turisme
Turisme styrker lokalsamfunn gjennom stolthet og identitet
17.10.18
Næringsutvikling og bioøkonomi
Vi må snakke med reiselivet
12.06.18
Innovasjon
Stort potensiale i tindeturisme
26.02.18
Klimahåndtering – og tiltak
R-4/17 Norske tindevegleiarar som aktørar i utviklinga av det naturbaserte reiselivet
18.01.18
Klima- og ressursforvaltning
CULTOUR: Reiseliv og kulturlandskap: kjennetegn, forvaltning og opplevelser
27.04.17
Bioøkonomi
BIOTOUR: Fra stedsbaserte naturresurser til verdifulle opplevelser
27.04.17
Areal
Rural mobilitet
27.04.17
Matproduksjon
A-3/16 An Empirical Investigation of Tourists’ Consumption of Local Food in Rural Tourism: a Norwegian Case
11.10.16
Bygdeliv og kultur
A-21/16 Bygdebasert reiseliv – profesjonalisering, venstrehåndsarbeid eller autentisitet i praksis?
11.10.16
Havbruk og fiskeri
A-2/16 Food as attraction: connections between a hotel and suppliers of specialty food
11.10.16
Næringsutvikling og bioøkonomi
A-4/15 Strategies in Norwegian Farm Tourism Product Development, Challenges, and Solutions
11.10.15
Klima- og ressursforvaltning
A-14/15 Landscapes lost? Tourist understandings of changing Norwegian rural landscapes
11.10.15
Landbruk
A-6/14 Embodying the rural idyll in farm tourist hosting
11.10.14
Klima- og ressursforvaltning
R-9/13 Turisters forståelse og verdsetting av landbrukslandskapet i Valdres
11.10.13
Næringsutvikling og bioøkonomi
A-14/13 Hjem som turistprodukt: Eksempler fra seterturisme i Norge og Østerrike
11.10.13
Næringsutvikling og bioøkonomi
A-8/13 Authenticity and the pseudobackstage of agri-tourism
11.10.13
Reiseliv og turisme
A-1/12 Gårdsturisme på hjemmesider: Trender, blikk og paradokser
11.10.12
Reiseliv og turisme
A-2/12 Stability and variety – Products, organization and institutionalization in farm tourism
11.10.12
Reiseliv og turisme
A-16/12 Felles organisasjoner og institusjonelle ordninger i gårdsturismen
11.10.12