
Næringsutvikling
Næringsutvikling
Siste om Næringsutvikling

Dyrevelferd
Bedre dyrevelferd gjennom effektiv varsling av dyrepåkjørsler
22.09.25

Bærekraft
I dag driv me jordbruk som rovdrift på naturen
11.09.25

Fiskeri
Innsikt fra foreløpig feltarbeid
10.09.25

Landbrukspolitikk og forvaltning
Prosjektet CHEOPS har fått finansiering fra Norges forskningsråd og startet opp med et seminar i Oslo
25.06.25

Dyrevelferd
Norsk landbruk kan ikke hvile på laurbærene
20.05.25

Dyrevelferd
Renate Marie Butli Hårstad disputerer fredag 16. mai
12.05.25

Dyrevelferd
Når dyrevelferd koster mer enn kua kan betale
02.05.25

Landbruksøkonomi
Hva koster maten egentlig? Slik påvirker jordbruksstøtten prisen du betaler
28.04.25

Jordbruk
Utredning om nivå og fordeling av støtten til norsk jordbruk
24.04.25

Jordbruk
Utvikling av metoder for beregning av klimagassutslipp i jordbruket
23.04.25

Landbrukspolitikk og forvaltning
Landbrukspolitisk forskarkurs
22.04.25

Bioøkonomi
Integrering av klima, miljø og folkehelse i det norske matsystemet for å vurdere effektive, trygge og akseptable politikkvalg (CHEOPS)
03.04.25

HMS
PEST-TOX, Eksponering for plantevernmidler og mulig betydning for human helse
02.04.25

Bønder
Effekt av beitetilskudd på beiteaktivitet og jordbruk
02.04.25

Distriktsutfordringer
Bråkete tog skal skremme elgen ut av sporet
12.03.25

Bærekraft
Nordisk samarbeid styrket gjennom medlemskap i internasjonalt akademi
12.03.25

Innvandring, inkludering og integrering
Mat er liv, ikke et privilegium
12.02.25

Bønder
Gårdsfamilier gir svar om grønnere framtid
03.02.25

Bondehelse og HMS
Ny rapport om avhengighetsproblematikk i landbruket
20.12.24

Innovasjon
Grass ceiling ‘showcase’ i Vilnius
19.12.24

Beredskap
Ruralis bidrar til å tenke nytt om landbruket i Europa
16.12.24

Bærekraft
Bærekraftige forbrukere – Forbrukere i et bærekraftig norsk matsystem
02.12.24

Klima
LANDWELL: hvordan klimaendringer påvirker velferd fra økosystemtjenester fra landbrukets kulturlandskap i Norge
29.11.24

Adferd og handling
Koster de nye kostrådene mer enn de smaker?
14.10.24
Bioøkonomi
R-6/24 Trender i norsk landbruk 2024 Dokumentasjonsrapport med frekvenser
10.10.24

Bønder
Husdyra er matvarer med følelser – det krever noe av oss
02.10.24
Dyrevelferd
A-16/24 Protecting place: Norway, spatial imaginaries, and the governance of antimicrobial resistant bacteria in pig and poultry farming
18.09.24
Bærekraft
A-15/24 Crowdfunding of Climate Mitigation Measures in Agriculture: Developing a Sustainable Business Model Concept
16.09.24
Innovasjon
N-4/24 Critical Assessment of Terranimo
14.09.24

Dyrevelferd
Dyrepåkjørsler er et betydelig og økende problem
05.09.24

Distriktsnæringsliv
Hva slags kunnskap behøves på vei inn i fremtiden for norsk jordbruk?
04.09.24

Areal
Overskudd av jordbruksareal?
13.08.24
Bærekraft
A-13/24 Assessing the Socio-Economic Benefits and Costs of Insect Meal as a Fishmeal Substitute in Livestock and Aquaculture
26.06.24

Distriktspolitikk
Kronikk: Hvor problematisk er leiejord?
24.06.24

Klima
Bondeprotester, miljøreguleringer og økningen av høyreekstremisme i EU
06.05.24

Landbrukspolitikk og forvaltning
Kronikk: Kven er den norske bonden?
26.04.24

Distriktspolitikk
Ei framtidsretta opptrapping for jorda
15.04.24

Husdyr
Kronikk: Kombikua kan kjøle kloden
10.04.24

Fiskeri
Nå har vi satt kursen for BluePlaces
09.04.24

Bioøkonomi
Kartlegging og forebygging av ulykker og nestenulykker knyttet til gjødselgass
21.03.24

Dyrevelferd
Innbyggere med anbefalinger for å bedre dyrevelferden
13.03.24

Innovasjon
GRASS CEILING – EU-prosjekt som fremmer kvinneledet innovasjon i distriktene
08.03.24
Bonden
A-8/23 Good Animal Welfare in Norwegian Farmers’ context. Can both industrial and natural conventions be achieved in the social license to farm?
01.03.24

Barn og ungdom
Foredrag: Vi må styrke barn og unges kontakt med kystressursene og næringslivet
19.02.24

Innovasjon
ECOFOOD: Etablere inkluderende bærekraftige matsystemer i sammenheng med flyktningeleirer i det sørlige Afrika
26.01.24

Bønder
Dyreprat
04.01.24
Dyrevelferd
R-2/23 Holdninger til økt samvær mellom ku og kalv blant norske forbrukere og meieri-og dagligvareaktører
27.11.23
Jordbruk
A-17/23 Queen of the fields in wartime: what can Ukrainian corn tell us about the resilience of the global food system?
18.10.23
Energi
A-15/23 Landscape Democracy and the Implementation of Renewable Energy Facilities
18.10.23
Bioøkonomi
A-13/23 Socio-cultural conditions for social acceptance of bioeconomy transitions: the case of Norway
18.10.23
Bønder
N-6/23 Holdninger til nye fôringredienser i jordbruk og norsk oppdrettsnæring, og muligheter for samarbeid på tvers av jordbruk og oppdrett. En kartlegging
02.10.23
Bønder
A-25/23 Mjølketank med klimastempel – jordbruk, økologisk modernisering og «motvekst»
18.09.23
Bioøkonomi
R-5/23 Evaluering av en pilotstudie for lokal folkefinansiering av klimatiltak i norsk landbruk
31.08.23
Bioøkonomi
A-12/23 Effects for global agriculture of country-specific climate policy regimes with a focus on methane
03.08.23