Innovasjon
Næringsutvikling / Innovasjon
Vi forsker særlig på organisering av innovasjon; hva fremmer og hemmer innovasjon i organisasjoner og bransjer.
Når det gjelder innovasjon har vi studert nye samarbeidsformer i verdikjeden for lokalmat både for å opprettholde kvalitet i produktene og for å oppnå storskalafordeler, som kan sies å være organisasjonsmessige innovasjoner. Vi har også studert innovative samarbeidsformer i turistnæringen.
I prosjektet Kompetent bonde studerer vi innovative samarbeidsformer og metoder for kunnskapsformidling mellom bønder og rådgivere i landbruket. En del av studien går også på å studere hvordan rådgivningsorganisasjonene i landbruket arbeider for økt innovasjon i rådgivningen rettet mot bøndene.
Siste om Innovasjon
Bonden
KARBONMAT høstet fersk kunnskap om bærekraftige forretningsmodeller i San Sebastian
15.09.24
Bioøkonomi
Mange nordmenn sier ja til insekter i dyrefôr
17.06.24
Distriktsnæringsliv
Faglig snakka: Bonden som fôrprodusent til lakseoppdrett
09.04.24
Innovasjon
Gratulerer med dagen alle kvinner
08.03.24
Innovasjon
RESTORE: Restaurering av økosystemfunksjoner og biodiversitet i semi-naturlige naturtyper under sterkt arealpress
24.01.24
Bioøkonomi
SusFeed prosjektsamling i Trondheim
19.12.23
Areal
LAMASUS – Land Management for Sustainability
13.12.23
Forvaltningspolitikk
KARBONMAT: Utforming av bærekraftige forretningsmodell-konsepter for karbonbinding i jord for å omstille det norske matsystemet
23.11.23
Bioøkonomi
Climate Smart Management for Resilient European Cropping Systems
30.10.23
Innovasjon
Jordbruket er et resultat av teknologiens muligheter
19.10.23
Husdyr
One crop two diets – locally sourced feed for cow and chicken from biorefined forage
01.02.23
Innovasjon
A-1/23 Advancing AKIS with assemblage thinking
23.01.23
Dyrevelferd
A-18/22 Inducing Fear using Acoustic Stimuli – A Behavioural Experiment on Moose (Alces alces) in Sweden
20.01.23
Husdyr
Maktkamp om bærekraft
18.01.23
Energi
N-7/22 Demokratiske planleggingsprosesser for fornybare energisystemer i Norge – en oversikt over identifiserte samfunnstiltak
19.12.22
Energi
R-12/22 Såret i Bygda – En kvalitativ studie av opplevelsen av demokratiske prosesser ved utbygging av vindkraft
16.12.22
Innovasjon
Nettverksbasert innovasjon – hva i tjukkeste granskauen?
15.12.22
Havbruk og fiskeri
N-6/22 Fôr- og husdyrbaserte verdikjeder i norsk matproduksjon – nåsituasjon og begreper
11.11.22
Innovasjon
A-13/22 Critical support for different stages of innovation in agriculture: What, when, how?
20.10.22
Innovasjon
Dyrepåkjørsler – Nytt tiltak for å øke trygghet på veiene
19.09.22
Bonden
R-8/22 A need assessment for designing sustainable solar drying technology in Nepal and Bhutan
18.09.22
Bonden
DairyMix: Flerkriterievurdering, beslutningsstøtte og styringsverktøy for bærekraftige og sirkulære produksjonssystemer for melk og storfekjøtt
16.09.22
Innovasjon
A-11/22 Social integration mechanisms to strengthen absorptive capacity in agricultural advisory service organisations
05.09.22
Bonden
Kunnskap og læring fra AgriLink til aktører i kunnskaps- og innovasjonssystemet i den norske jordbrukssektoren
22.06.22