Fiskebåter
Foto: Jostein Vik - Fiskebåter

Havbruk og fiskeri

Primærnæringer / Havbruk og fiskeri

Ruralis har pågående forskning knyttet til utviklingen i fiskeri- og kystsamfunn. Vi studerer endringsprosesser i næringa og ser på hvordan dette henger sammen med politikk og utvikling i kystsamfunnene for øvrig

Andre relaterte personer

Siste om Havbruk og fiskeri

Insekter i dyre- og laksefôr?
Bioøkonomi

Mange nordmenn sier ja til insekter i dyrefôr

Bioøkonomi

Havets tiår – og de viktige spørsmålene

Prosjektsamling SUSFEED
Bioøkonomi

SusFeed prosjektsamling i Trondheim

Kvinnebonde med høner
Havbruk og fiskeri

For å lykkes med omstilling i distriktene, hva har kjønn å si?

Havbruk og fiskeri

A-14/22 Introduction to fishy feminisms: feminist analysis of fishery places

Havbruk og fiskeri

N-6/22 Fôr- og husdyrbaserte verdikjeder i norsk matproduksjon – nåsituasjon og begreper

Kystsamfunn utenfor Ålesund
Havbruk og fiskeri

Hvordan skal kystsamfunnene ruste seg mot klimaendringene?

Bioøkonomi

Sosioøkonomisk myndiggjøring av kystsamfunn, brukerne av havet, for å sikre bærekraftig kystutvikling (EmpowerUs)

Kystsamfunn utenfor Ålesund
Bioøkonomi

BluePlaces

Bioøkonomi

Faglig snakka: Tilgang på fôr er også matberedskap

Bioøkonomi

R-2/22 Kunnskapsstatus om bærekraftig norsk fôrproduksjon til havbruk og husdyr i jordbruket

Kvinnelig fisker sjekker krabbeteiner
Havbruk og fiskeri

Ruralis forsker på kjønn og likestilling i millionprosjekt

Norsk laksefarm
Havbruk og fiskeri

Ny fôrproduksjon

Workers using tablet on aquaponic farm
Havbruk og fiskeri

Forutsetninger for vekst i norsk akvakultur

Laksefôr kan bli menneskemat
Bioøkonomi

Avspark for utvikling av nye løsninger i fôrsystemet

Havbruk og fiskeri

R-6/21 Oversikt over norsk og global akvakultur og akvafôr

Havbruk og fiskeri

Sisters in the Arctic Blue – Advancing a Gender Perspective in Arctic Marine and Coastal Social Science Research

Bioøkonomi

Fremme samarbeid for bærekraftig og sirkulær bruk av bioressurser på tvers av landbruk, skogbruk og akvakultur (CIRCLE)

Energi

Ta vare på grunnrenta!

Havbruk og fiskeri

A-18/21 Gender and Blue Justice in Small-Scale Fisheries Governance

Havbruk og fiskeri

SUSFEED – Bærekraftig norsk fôrproduksjon

Energi

A-13/21 Den nye oljen

Fiskevær
Bioøkonomi

En rettferdig og bærekraftig blå økonomi

Havbruk og fiskeri

A-9/21 The invisible (woman) entrepreneur? Shifting the discourse from fisheries diversification to entrepreneurship

Havbruk og fiskeri

Inclusion, social justice and equity in urban and rural coastal communities

Forside "Researching People and the Sea"
Bioøkonomi

Samler kunnskap om marin samfunnsforskning

Kvinnelig fisker fra Madeleine
Havbruk og fiskeri

Langt igjen til likestilling i fiskeriene

Havbruk og fiskeri

Grunnlag for en bærekraftig norsk fôrproduksjon til havbruk og husdyr i jordbruket, forprosjekt

Havbruk og fiskeri

N-5/20 Nasjonal og global tilgang på fôrråvarer til akvakultur

Havbruk og fiskeri

Nasjonal og global tilgang på fôrråvarer til akvakultur

Havbruk og fiskeri

N-4/20 Trønderske næringsaktørers forståelse av regionale samarbeidsmuligheter på tvers av havbruks-, jordbruks- og skognæringer. Resultat fra en intervjuundersøkelse

Laksefôr kan bli menneskemat
Bioøkonomi

Laksefôr kan bli menneskemat

Havbruk og fiskeri

Bærekraftig fôr for fortsatt vekst i havbruk

Havet ved arktis
Bioøkonomi

Havet i vinden

banner landbruk, skogbruk og havbruk
Havbruk og fiskeri

Nytt prosjekt: Verdikjedekartlegging

Bioøkonomi

Bør involvere de med lavest forventninger til bioøkonomien

Bioøkonomi

Suksessprosjekt utvider

Havbruk og fiskeri

R-1/17 Mellom nettverk og marked II: Om fiskerirekruttering og sysselsettingssystemer i fiske

fisker
Havbruk og fiskeri

(Recruit) Recruitment as a condition for value creation – impacts of fisheries restructuring and internationalization on fisheries employment networks

Havbruk og fiskeri

Landbruk21Trøndelag

Havbruk og fiskeri

Rekruttering og sysselsetting i fiskerflåten

Havbruk og fiskeri

A-2/16 Food as attraction: connections between a hotel and suppliers of specialty food